'Teken je Wijs voor volwassenen’

Ga je met mijn Hoofd-Hart-Handen-methode mee op ontdekkingsreis? Met je hoofd vergaar je de kennis, die je vertaalt naar ideeën en projecten. Met je hart voel en ervaar je vanuit je drijfveren, passie en talent. En met je handen kom je in actie en ga je aan de slag met je creativiteit.

tekenles volwassenen dotpainting

We gaan tijdens deze cursus aan de slag met verschillende thema's:

  • Je eigen MANDALA ontwerpen;
  • Een beeld uitstippelen;
  • Kennismaken met de LEMNISCAAT;
  • Het oeroude symbool SPIRAAL inzetten
  • Je eigen TOTEM SPIEGELEN.

We gaan tekenen of schilderen à la Hundertwasser, M.C.Escher of Keith Haring.

tekenles volwassenen mandala
tekenles volwassenen kolam

Je maakt kennis met onder meer Aboriginal-kunst uit Australië, Kolam-tekenen uit India, Keltisch knopen & vlechten en de Stromingsbeelden uit Japan. Een opsomming van de vele technieken en onderwerpen die aan bod komen tijdens de lessen.

 

Zie jij deze creatieve uitdaging wel zitten?

De cursus Teken je Wijs voor volwassenen van Atelier TekenWijs geef ik aan huis in mijn atelier. Ik werk met kleine groepen, maximaal 6 personen.

tekenles volwassenen flower of life

Cursus Teken je Wijs voor volwassenen

Maandagavond
19:00 - 21:30 uur

Vrijdagochtend
09:30 - 12:00 uur

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur en start twee keer per jaar. In het voorjaar en in het najaar. Je hebt ongeveer twee lessen per maand. Bekijk de agenda of informeer naar de eerst volgende startdatum.

Wat kost het?

Volwassenen
Pakket van 6 lessen van 2,5 uur € 120,00
Losse les van 2,5 uur € 35,00

De prijzen zijn inclusief gebruik van materialen en ik zorg voor koffie en thee tijdens de les.

Locatie

Atelier TekenWijs
Zuiderhoogte 7 in Apeldoorn

TEKENWIJS_BEELD_POTLODEN GROEP_GEEL-GROEN_650x650px kopie2
tekenles volwassenen mandala
MANDALA

Het tekenen van een mandala is contact maken met je kern en is van grote waarde voor het creëren van een moment van rust in je dagelijks leven. Het begin is een stip in het midden van een cirkel. In de cirkel is het veilig om te groeien en bloeien.

tekenles volwassenen totem
TOTEM SPIEGELEN

Met het tekenen van jouw totempaal richt je jezelf op. Het woord Totem is afgeleid van het woord ‘Odoodem’ dat staat voor Verwantschap binnen een groep. De oorsprong van totempalen stamt af van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika.

tekenles volwassenen hundertwasser
HUNDERTWASSER

De kunstenaar Siegfried Hundertwasser, schilder / architect / filosoof. Het lichaam wordt beschermd door meerdere huiden. Naast je huid word je beschermd door de kleding die je draagt, je huis waarin je woont, de straat/natuur waar je huis staat. Zonder liniaal je eigen huis ontwerpen in de omgeving waarvan jij droomt.

tekenles volwassenen keltische knopen
KELTISCH KNOPEN EN VLECHTEN

In de knoop raken en de knoop ontwarren. Met het tekenen van deze Keltische patronen bundel je je energie. Een knoop versterkt en verbindt. Door het tekenen van op het oog ingewikkelde patronen creëer je naast schoonheid ook een rustmoment voor jezelf.

tekenles volwassenen mc escher

Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of man go together.’

- John Ruskin, 1859